mandag den 31. januar 2011

Boganmendelse af Golak.

Bogen Golak er skrevet af Josefine Ottesen. Den er udgivet i 2008 og den er første bind i serien Det døde land.
Bogen handler om en 16 årig dreng der hedder Jonah, han bor i en middelalderagtig by, i bjergene. Men selvom samfundet bygger på hårdt arbejde og tilbedelse af den "Almægtige", og tilsyneladende er en klassisk middelalder by, så dukker der stadig flere og flere spor op om en anden tilværelse, hvor maskiner og computere var en stor del af livet. Jonah finder snart ud af at han er anderledes end alle de andre i den lille landsby. Hver gang Jonah ser en ting fra fortiden eller hører om fortiden bliver han ekstrem nysgerrig. I byen er der et ældre råd bestående af mænd, som blandt andet bestemmer hvem der skal giftes. Jonah er under konstant opsyn, ældrerådet har nemlig lagt mærke til hans intelligente væsen, og nysgerrige tænkemåde.

Man kan sige at Golak er en science fiktion fortælling, da der ofte dukker ord som genporte, biobomber og mange andre fancy ord op. Selvom det meste af handlingen foregår i den lille landsby, er de følelsesmæssige dilemmaer så gribende og spændene at man ikke kan lade være med at blive revet med. Også temaerne er med til at gøre bogen spændene selvom der faktisk ikke sker så meget, det med at finde sin identitet og prøve at passe ind, er emner som tit er tiltalende for unge. Udover dem er der de klassiske temaer som venskab og kærlighed.
Jonah er selvfølgelig den vigtigste person, men også Jonahs nærmeste, spiller store roller i historien. Blandt andet hans søster Maggie, hans bror Mik og forældrene Lea og Ezra er vigtige, men der er også andre og mere mystiske personer, som man ikke længere taler om fordi de på mystisk vis er forsvundet.
Efter jeg har læst Golak er det nok blevet en af mine yndlingsbøger, især fordi det er en serie, jeg kan ikke fordrage når man endelig har fundet en god bog, og historien så bare slutter efter en bog. Det er lidt sørgeligt. Jeg har også læst andet bind i serien Genfødt, og jeg er bestemt ikke skuffet over udviklingen i historien, nu venter jeg bare spændt på en treer.

Den får helt klart seks ud af seks stjerner, den kan ikke blive bedre! ******

Ingen kommentarer:

Send en kommentar