mandag den 31. januar 2011

Stemmeret til 16 årige!

Her i nyhedderne på DR2 så jeg noget af en debat mellem Johanne Smiht Nielsen fra Enhedslisten og Rasmus Jarlov fra Konservative, om hvorvidt 16 årige skal have stemmeret eller ej. Personligt er jeg enig med Johanne om at når man er færdig med folkeskolen, så har man en almen viden, også om politik, så derfor vil man være istand til at tage stilling og vælge som 16 årig. Rasmus Jarlov sagde så noget om den kriminelle lavalder, men hvis man som 14 årig kan tage ansvar for sine egne handlinger, og desuden kan blive dømt som en voksen, så mener jeg også at man er i stand til at sætte sig ind i politik, og vælge fornuftigt. Desuden viser en undersøgelse at de 15-25 årrige engagerer sig mere for politik end de 35-55 årrige gør, så hvorfor ikke give 16 årrige stemmeret?
selv er jeg 14, og jeg mener da selv at jeg er istand til at tage ansvar, og at jeg desuden har nogle relevangte holdninger til politik. selvfølgelig vil der altid være nogen der ikke er "kloge" nok til at stemme, men man kan også være uvidende og endda dum som 45 årrig.

Det er bare min holdning, og jeg vil meget gerne have kommentarer, også om jeres meninger. :)

5 kommentarer:

 1. Du har ret, DU er i stand til at tage ansvaret for dine handlinger. Men tænkt lige på nogle andre du kender på samme alder, er de istand til det?? Det er jo derfor det først er når man er atten man kan stemme

  SvarSlet
 2. Ja du har måske en pointe, men er de bedre til at tage stilling som 18 årrige? Der vil altid være nogen der ikke er modne nok til at tage et ansvar, heller ikke når de er 18 elle 40 så hvorfor skal det gå ud over alle dem der gerne vil være en del af politik,og som godt kan finde ud af det. Hvorfor lave kollektiv afstraffelse?

  SvarSlet
 3. Fordi, du-ved-hvem-jeg-taler-om vil fylde det hele hvis personen fik frie tøjler og gæt hvor vi så ville være!!! Det ville være forfærdeligt!!!!

  Det er derfor vi får kollektiv "straf". For sådan nogle som dig, får I nogle år til at modne jer til senere valg og finde ud af mere og Den Politiske Verden...

  SvarSlet
 4. Og så lige en kommentar om dit blog-billede, det der med dragen og killingerne. Du siger at det er en god drage der krammer killingerne.

  DET ER IKKE RIGTIGT! Der har fanget dem for at spise dem, det ved du også godt! Prøv at se killingerne, ser de glade ud? Nej! Det ser triste/bange ud. Ergo, den vil spise dem, ikke kramme dem! Se den smiler, det gør kattene ikke, de er nemlig bange. Sådan ville en ulv aldrig gøre, den ville spise offeret med det samme, ikke få taget et billede med ofrene!!!!!!

  ULVE ER BEDST

  - Bloggeren

  SvarSlet
 5. Hvem siger i det hele taget at drager er kødædere? Drager er ikke onde DYR der bare gerne vil udgyde blød som ulve vil. Der er stor forskel på drager, men de fleste er altså vegetarer!

  SvarSlet